Lenas recept
 Snabblagad Youghurt glass
Räcker till 4 portioner
  • 4 dl djupfrysta jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 2 dl naturell yoghurt eller matlagningsyoghurt


Tillagningstid cirka 10 min

Lägg jordgubbarna tillsammans med florsockret och vanillinsockret i en mixer eller hushållsberedare. Tillsätt yoghurten långsamt genom tubröret under tiden som mixern körs. Kör tills allt är blandat, vilket tar cirka 30 sekunder. Fördela glassen i fyra portionsskålar och garnera med färska jordgubbar eller citronmeliss.
 Chokladdoppade jordgubbar
Räcker till Ca 20 st.
  • 20 jordgubbar
  • 250 gr vit choklad
  • 250 gr mörk choklad
Skölj jordgubbarna och låt dem torka. Låt stjälken sitta kvar. Krossa den mörka chokladen och lägg den i en värmebeständig skål. Placera den ovanpå en kastrull med kokande vatten. Rör tills chokladen har smält. Ta skålen från kastrullen och låt chokladen svalna någon minut. Håll jordgubbarna i stjälkarna och doppa dem i chokladen, två tredjedelar ner. Låt överflödig choklad rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper för att svalna. Krossa den vita chokladen och lägg den i en värmebeständig skål. Placera den ovanpå en kastrull med kokande vatten. Rör tills chokladen har smält. Ta skålen från kastrullen och låt chokladen svalna någon minut. Doppa en gaffel i chokladen och stryk den runt jordgubbarna. Det går också bra att doppa jordgubbarna i den vita chokladen. Doppa då en tredjedel ner i chokladen så blir det trefärgade jordgubbar. Låt dem svalna på ett bakplåtspapper och placera dem sen i kylen tills de ska serveras.
 Jordgubbschutney
Räcker till
1 liter jordgubbar
2 dl socker
1 chili
1 dl vatten
2 msk sirap
Passar perfekt till det grillade.
Skiva jordgubbar (1 liter) och lägg i en gryta tillsammans med 2 dl socker.
Koka ihop och tillsätt vatten efter behov (ca 1 dl).
Hacka 1 chili och blanda ihop med jordgubbarna.
Låt koka tillsammans i ca 20 min. Tillsätt undertiden 2 msk sirap.
 Jordgubbssylt
Räcker till 1 liter
2 liter (1kg) färska jordgubbar
5 dl (500g) syltsocker

Skölj och rensa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull.

Häll på syltsockret och mosa lite med en gaffel.

Låt sedan koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka ca 10 minuter.

Ta bort skummet. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten.

Häll upp i rena glasburkar med tätslutande lock. För längre hållbarhet kan man ställa in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man häller upp sylten.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Madde | Svar 10.07.2017 20.25

Är självplocken öppen imorgon tisdag?

Johanna | Svar 25.06.2012 23.37

Hej säg till om ni behöver plock eller säljnings hjälp är en tjej född 1997 som är morgon pigg och arbetsvillig och gärna skulle vilja hjälpa till MVH Johanna

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 20:58

Hej när öppnar självplockningen i år? :)

...
16.05 | 11:07

Hej när öppnar självplockningen i år? Tack så mycket :)

...
13.05 | 18:13

Hej när öppnar självplockningen i år? :)

...
21.04 | 15:03

Önskar också ett svar om en Thailändsk person kan jobba under säsongen?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS